28. ledna 2012

*

Těším se ~ že už nebudu bydlet vedle největší díry do země, co když do ní jeden neuváženě skočí, tak vypadne až v Austrálii a cesta domů pak trvá o moc dýl * že za oknem nebude každý den jezdit sanitka coby taxík pro dědečky a babičky s igelitovýma ranečkama * na lidi, kteří se umí jen tak usmát na ulici, podržet dveře a vůbec, pozdravit * na cestu vlakem z Ústí do Brna * na Prahu se vším a všemi všudy * na vyšlapání si steziček mezi fss - czs - vlastním svědomím * na Botanickou nebo na Kaménku, páč jedno větší potěšení než druhý * že se rozjařeně potkáme na ulici * na hory šlehačkové i sněhové a pak už jen na jaro * na malou Tonču i Ráchel, co jim je teď hrozně a ještě víc málo, ale už jsou úplný hvězdy narozený s andělským polibkem * na to, jak budu postupně odkládat vrstvy, až nakonec skončím v děsnym hicu na koupáku ve Střelicích se žlutou a párkem * na polibky na záda a protahování hřbetů * na pomalá rána a dlouhé snídaně, ať už se Zu, Mou nebo Ka * na čtení a poslouchání, přesahy a dělání důležitého chmmm a žjóóóva při komentování astrofyzických vzrušujících historek, kterým nikdy nemůžu rozumět * ježíš, a jak já se těším na vás, moji milovaní * nejvíc!!!

...a tady to těšení vůbec nekončí, ba právě naopak! Je toho tolik! A nejlepčejší na tom všem je, že se těším i na věci, které byly předtím vždycky jenom jéžišmarjá a chytání se za hlavu. Jako třeba diplomka. Úhly pohledu se mění, umění je udržovat si dlouhodobě tu optimistickou iluzi*


...lullaby...


...a na co se těšíte vy, drazí?*

*

4 komentáře:

anouk de poulain řekl(a)...

já bych se s potěšením s/za tebou vydala někdy na kafe/pivo/víno!

nioblad řekl(a)...

že se na jaře rozjařeně potkáme na (brněnské) ulici, na to se těším.

Stinka řekl(a)...

Mila poju, tuze rada, jen to asi nebude uplne nejdrivejc, protoze jak je znamo, jsem tygr pomaly, a po navratu se vzdycky musim nejdrive malinko rozkoukat...:) Ale tesim se tesim, jupijou! :)

Lu, no jeje, vsak nam se to tak pekne dari, dokonce i v Praze! Tez se tesim! :)

pe*es: a pac vim, ze vy dve pro to mate pochopeni, tak vam to rict muzu. Dneska jsem se mela desne moc ucit, zase, a misto toho jsem pletla. A ten pocit, ten je tak bozi :), az se mi ted z toho nechce vubec spat (a uz jeste min se zitra zababrat do papiru).
Co ted vyrabi poju? :)
Lu, a co tva sala? Uz je hotova? :)
*

nioblad řekl(a)...

kdepak, dostala jsem od maminky hřejivý nákrčník výrazně kvalitnějšího provedení a šála letěla do kouta =) třeba to ještě přijde. pletací záchvaty je třeba podporovat!